Ψήφος εθνικής στρατηγικής: Οι βουλευτές της Συμμαχίας στήριξαν τον κ. Κυριακού για ΠτΔ


Σε μια κίνηση που εξέπληξε το πολιτικό σκηνικό, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Φλώρος, Γεώργιος Μανουσός, Διονύσης Βαλτογιάννης και Γιάννης Δημητροκάλλης τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κωνσταντίνου Κυριακού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Με μια κοινή δήλωση από το περιστύλιο της Βουλής, οι βουλευτές ανέδειξαν τη σημασία της εθνικής ενότητας και της στρατηγικής συνέχειας, υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητα του κ. Κυριακού αποτελεί μια «εθνική επιλογή».

Ο κ. Φλώρος, συνοδευόμενος από τους συναδέλφους του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν υπάρχει εθνική επιλογή για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμείς οφείλουμε να την στηρίξουμε από όπου και αν αυτή προέρχεται, και για τον λόγο αυτό εμείς σήμερα στηρίξαμε την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντίνου Κυριακού.»


Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αιτιολόγησαν την απόφασή τους ως ψήφο εμπιστοσύνης σε μια προσωπικότητα που ενσαρκώνει τις αρχές του εθνικού φρονήματος και της διαφάνειας. 

Η στήριξη στον κ. Κυριακού αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς καταδεικνύει τη δυναμική των ανεξάρτητων βουλευτών στο κοινοβουλευτικό τοπίο. Η ενότητα που επέδειξαν και η κοινή τους δήλωση υπογραμμίζουν την επιρροή τους σε κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και την διάθεσή τους να προωθήσουν μία σύγχρονη και παραγωγική Εθνική πολιτική.  

Ο κ. Κυριακού πρόταση που κατατέθηκε από την Νίκη έλαβε 14 θετικές ψήφους από τους 10 βουλευτές της Νίκης και τους ανεξάρτητους βουλευτές Διονύση Βαλτογιάννη, Γιώργο Μανούσο, Γιάννης Δημητροκάλλη, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Κυριακού Κωνσταντίνος, Συγγραφέας, Δικηγόρος, πρώην πολιτικός κρατούμενος επί καθεστώτων Χότζα, Αλία, Μπερίσα

Λίγα Λόγια

Ὁ Κώστας Κυριακού γεννήθηκε στις 04/05/1955 στο χωριό Δερβιτσιάνη (Νομός Αργυροκάστρου, Β. Ήπειρος Αλβανίας) και είναι ο 5ος από τα έξι παιδιά του Κυριάκου και της Ευθυμίας.

Το 1974, όταν ενηλικιώθηκε, συνελήφθη μέσα στην τάξη του μαθήματος (Τρίτη Λυκείου) και καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση. Τα υπέφερε όλα στο σκληρότερο στρατόπεδο της Αλβανίας του Χότζια, στο Σπάτς. Στις 20 Ιουλίου 1990, δραπέτευσε στη μητέρα Πατρίδα.

Το 1992 εκλέχτηκε δημογέροντας στο χωριό του (Β. Ήπειρο). Στις 28/10/1992 κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, γιατί ως δημογέροντας δεν δέχτηκε να κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες, που νομίμως, είχαν υψωθεί με την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ.

Στις 18/04/1994, συλλαμβάνεται από την αλβανική ασφάλεια και ύστερα από πρωτοφανή βασανιστήρια, στις 15 Αυγούστου 1994 οδηγήθηκε στην περιβόητη «Δίκη των 5», όπου και πάλι καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Τον Απρίλιο του 2006 του απονέμεται από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών «Μετάλλιο για την προσφορά του στο Έθνος».

Σπουδές:

1999 – 2004: Κάτοχος Πτυχίου Νομικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2007 και μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Βιβλία:

Έχει συγγράψει τα ακόλουθα βιβλία, τα οποία αναφέρονται στις συνθήκες ζωής των Ελλήνων στην Αλβανία:

«Ελεύθερος Φυλακισμένος» (1997)

«Στα Μονοπάτια της Κόλασης» (2000)

«Οι Ξεχασμένοι Ήρωες» (2000)

«Η Δίκη των 5» (2006, σε συνεργασία με τους άλλους 4, που καταδικάστηκαν το 1994 – 1995 στα Τίρανα)

«Η Διάψευση» (2010)

«Στη Ζούγκλα του Ενβέρη» (2011)

«Ενβέρ Χότζια: Ο σφαγέας στη γη του Πύρρου» (2014)

«Προδοσία και Αυτοθυσία» (2017)

«Η Διαχρονική Τραγωδία της Βορείου Ηπείρου» (2020)

«Το Καθήκον στην Πατρίδα» (2022)

Σε αυτά τα βιβλία αποτυπώνεται με απτές μαρτυρίες και καταγράφεται η πικρή αλήθεια, που βίωσαν στο πετσί τους οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Με το όπλο της ενημέρωσης, συνεχίζει τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ελληνικά ιδεώδη.

1 σχόλιο:

  1. Έχετε επιλέξει τα πιο σχετικά σχόλια συνεπώς μπορεί να μην δημοσιευτεί η άποψη του κάθε Πολίτη !
    Η επιλογή ψήφου στον Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι καθαρά Δική σας επιλογή εφόσον έχετε δικαίωμα ψήφου ωστόσο δε σημαίνει πως θα συναινέσω στην δική σας επιλογή !! Απορρίπτω την επιλογή σας κάθετα ! Μιχελή Μαρία Πολιτικός Δωδεκάνησα Ροδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή