Γιώργος Μανούσος - Βουλευτής Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών

 


Ο Γιώργος Μανούσος (Ηράκλειο Κρήτης, 7 Φεβρουαρίου 1985) είναι Έλληνας πολιτικός εργαζόμενος στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες από τον Ιούνιο του 2023.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Μεσογειακού Πανεπιστήμιου Κρήτης και εργάζεται από το 2007 στον κλάδο του

Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων. Η πτυχιακή του εργασία αφορούσε τα RFID τσιπ.

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Επίσης, ασχολήθηκε για πάνω από μια 20ετία με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και με τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εκλέχτηκε Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας με το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του. Την απόφασή του, τη διατήρησε για μία ημέρα καθώς επανεντάχθηκε στο κόμμα.

Αφορμή για όλα αυτά, ήταν η επιθυμία των Βουλευτών για την διεξαγωγή ανοικτού δημοκρατικού συνεδρίου όπως προέβλεπε το καταστατικό του κόμματος για την στελέχωση των οργάνων του, καθότι μετά την είσοδο στην βουλή διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν κενά.

Στις 4 Απριλίου 2024 ανακοίνωσε εκ νέου την αμετάκλητη ανεξαρτητοποίησή του μετά την δίωξη που άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εις βάρος όλων των βουλευτών του κόμματος, πλην του αρχηγού του.

Επικοινωνία:

Facebook: https://www.facebook.com/manousosgeo
X: https://x.com/manousosgio
Instagram: https://www.instagram.com/manousosgio/
E-mail: g.manousos@parliament.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου