«Η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αναπτυξιακές υποσχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε ξένα κεφάλαια και εξαρτήσεις, αντί να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική βάση που καταρρέει», σχολίασε χαρακτηριστικά
Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γ. Δημητροκάλλης, τονίζοντας ότι τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε στην 88η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, δεν αποτελούν λύση, αλλά απόπειρα κάλυψης των προβλημάτων που ο ίδιος δημιούργησε.
«Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει αυτά τα μέτρα ως πανάκεια για τα προβλήματα της χώρας, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική», δήλωσε ο κ. Δημητροκάλλης και πρόσθεσε πως οι εξαγγελίες περί αύξησης μισθών και συντάξεων δεν ανταποκρίνονται στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.
Ο βουλευτής έκανε λόγο για έντονη ακρίβεια και υπερφορολόγηση, που συνθλίβουν την ελληνική οικογένεια, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει την αυξανόμενη στεγαστική κρίση.
«Η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αναπτυξιακές υποσχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε ξένα κεφάλαια και εξαρτήσεις, αντί να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική βάση που καταρρέει», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητροκάλλης ζήτησε να υπάρξει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας αγνοούν την πραγματική καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά και η ανεπάρκεια μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών.
Η κριτική του βουλευτή Ανατολικής Αττικής εστίασε επίσης στο γεγονός ότι το "αναπτυξιακό όραμα" της κυβέρνησης είναι χτισμένο σε εξαρτήσεις και ξένα συμφέροντα, αφήνοντας την ελληνική παραγωγή στο περιθώριο. Ο κ.
Δημητροκάλλης τόνισε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση στροφή στις προτεραιότητες, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.
«Χρειαζόμαστε μια πολιτική που να ενισχύει την ελληνική οικονομία από τα θεμέλιά της, όχι άλλο χρέος και ξένες εξαρτήσεις», τόνισε.
Μάλιστα, ο κ.Δημητροκάλλης προχώρησε σε αποδόμηση των 45 πολυδιαφημισμένων μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός αναφέροντας τα εξής:
1) Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%
- Ακόμα μια μικρή μείωση για να κρύψει την υπερφορολόγηση και τη γενική αποτυχία της κυβέρνησης. Δεν φτάνει το 1% όταν οι πολίτες παλεύουν να επιβιώσουν μέσα σε ένα σύστημα που καταρρέει.
2) Αύξηση συντάξεων 2,2-2,5%
- Ψίχουλα για τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί σφαγές στις συντάξεις τους από την ίδια κυβέρνηση. Αυξήσεις ελάχιστες που δε θα βελτιώσουν τη ζωή τους.
3) Αύξηση κατώτατου μισθού
- Υποσχέσεις για το μακρινό 2027! Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ζουν με ψίχουλα. Ο λαός δεν αντέχει άλλο αναμονές και καθυστερήσεις.
4) Επίδομα συνταξιούχων 200 ευρώ
- Άλλη μια ελεημοσύνη για να σώσει την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν είναι λύση, αλλά προσβολή στους συνταξιούχους που έχουν χάσει μεγάλο μέρος της σύνταξής τους.
5) Επιδόματα παιδιού
- Δίνουν επιδόματα για να κερδίσουν ψήφους, χωρίς όμως να ενισχύουν πραγματικά τη δημογραφική πολιτική της χώρας.
6) Επιδόματα αναπήρων
- Η κυβέρνηση θυμάται τους ανάπηρους κάθε φορά που χρειάζεται επικοινωνιακό σώσιμο. Ούτε αυτά τα ποσά αρκούν για τις πραγματικές ανάγκες.
7) Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
- Άλλη μια κίνηση ενίσχυσης της εξάρτησης του λαού από επιδόματα, αντί να ενθαρρύνουν την παραγωγή και την πραγματική οικονομική ανάπτυξη.
8) Αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων
- Εδώ χαρίζουν αυξήσεις σε μια ομάδα που θεωρείται προνομιούχα, αντί να επενδύσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη δημόσια διοίκηση.
9) Φορολόγηση εφημεριών ιατρών
- Μικρή αύξηση αποδοχών για τους γιατρούς, αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που παραμένει στα όρια της κατάρρευσης.
10) Κίνητρα για ιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές
- Η κυβέρνηση προσφέρει κίνητρα χωρίς να αντιμετωπίζει τις βασικές αιτίες που κρατούν μακριά τους γιατρούς από αυτές τις περιοχές.
11) Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
- Φτηνό πυροτέχνημα, αφού οι ανάγκες του ΕΣΥ παραμένουν τεράστιες και δεν καλύπτονται με τέτοιες κινήσεις.
12) Αναβάθμιση σχολείων
- Επενδύσεις που θα ωφελήσουν κυρίως τους εργολάβους, ενώ τα προβλήματα στην παιδεία παραμένουν άλυτα.
13) Αύξηση αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης ενστόλων
- Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για τα σώματα ασφαλείας που κρατούν τη χώρα όρθια. Αλλά και πάλι, είναι λίγα μπροστά στις θυσίες τους
14) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
- Είναι ένα θετικό μέτρο, αλλά έρχεται πολύ αργά και χωρίς να συνοδεύεται από άλλες ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις.
15) Μείωση φορολογητέου ποσού σε μικρές περιοχές
- Πάλι παίζουν με τους αριθμούς και προσπαθούν να φανούν ότι στηρίζουν την επαρχία, αλλά οι πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών αγνοούνται.
16) Κατάργηση ειδικού φόρου σταθερής τηλεφωνίας
- Αυτό δεν είναι λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών. Ψευδομεταρρύθμιση για να κερδίσει εντυπώσεις.
17) Ενίσχυση επιδομάτων νέων γονέων
- Αν θέλουν να ενισχύσουν τις οικογένειες, ας καταργήσουν τη γραφειοκρατία και ας εφαρμόσουν εθνικές πολιτικές με ουσία, όχι ελεημοσύνες.
18) Απαλλαγή φόρου παροχών εργοδοτών
- Άλλο ένα κίνητρο για να ωφεληθούν οι εργοδότες, αλλά δεν στηρίζει τους νέους γονείς με τρόπο που θα τους εξασφαλίσει μια σταθερή βάση.
19) Σύγκλιση δικαιωμάτων τρίτεκνων με πολύτεκνους
- Καλό μέτρο, αλλά καθυστερημένο και με πολλές αμφιβολίες για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη.
20) Επέκταση προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις στο σύστημα φροντίδας παιδιών με ημίμετρα που δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.
21) Κατάργηση φόρου στην ασφάλιση υγείας παιδιών
- Αυτό το μέτρο είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υγείας για τα παιδιά.
22) Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας
- Αυτό το μέτρο θα έπρεπε να είναι ήδη σε ισχύ εδώ και χρόνια. Αργοπορημένη κίνηση που προσπαθεί να καλύψει το δημογραφικό πρόβλημα.
23) Αναμόρφωση επιδομάτων ανεργίας
- Αντί να ενισχύουν την παραγωγική εργασία, επικεντρώνονται στο να κόψουν τα επιδόματα για να κρύψουν τη δική τους αποτυχία στη διαχείριση της ανεργίας.
24) Στόχευση κοινωνικών επιδομάτων
- Η κυβέρνηση παίζει με τα επιδόματα, χωρίς να δίνει πραγματικές λύσεις για τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα που εξαπλώνεται.
25) Επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
- Κίνηση που θα βοηθήσει λίγο τους αγρότες, αλλά δε θα λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα που έχει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα.
26) Σύστημα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αγροτών
- Υποσχέσεις για ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και επιδεινώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Λείπει η ουσιαστική αναδιάρθρωση.
27) Πρόγραμμα αύξησης θερμοκηπιακής καλλιέργειας
- Θετική πρόθεση, αλλά η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων συνήθως καταλήγει σε γραφειοκρατικά αδιέξοδα.
28) Αντιπαροχή δημόσιων γαιών
- Ακόμη ένα σχέδιο που εξυπηρετεί τους μεγαλοεπενδυτές, αγνοώντας την ανάγκη για ενίσχυση των μικρών και μεσαίων αγροτών.
29) Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» ΙΙ
- Δάνεια και προγράμματα που τελικά ωφελούν περισσότερο τις τράπεζες παρά τους νέους που προσπαθούν να αγοράσουν σπίτι.
30) Δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση
- Είναι θετικό, αλλά ποιοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όταν η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο ακριβή;
31) Απαλλαγή από φόρο ενοικίου
- Προσωρινή λύση που δε λύνει το γενικό πρόβλημα με την αγορά ακινήτων και τα υπέρογκα ενοίκια που εξοντώνουν τα νοικοκυριά.
32) Τέλος πλατφορμών
- Οι μεγάλες πλατφόρμες θα βρουν τρόπους να περάσουν το κόστος στον καταναλωτή. Πάντα οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα.
33) Απαγόρευση βραχυχρόνιων μισθώσεων
- Ανακοινώνουν προσωρινά μέτρα χωρίς να αντιμετωπίζουν το ριζικό πρόβλημα της στέγασης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων.
34) Επέκταση αντικειμενικών αξιών
- Εξαγγελίες χωρίς ουσία, που οδηγούν σε αυξήσεις φόρων και όχι σε πραγματική στήριξη της αγοράς ακινήτων.
35) Αναστολή τεκμηρίων διαβίωσης
- Μια προσωρινή αναστολή που δεν επαρκεί για να αλλάξει την κατάσταση. Χρειάζονται πιο τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
36) Πρόγραμμα ανακαίνισης 650.000 κατοικιών
- Υποσχέσεις και σχέδια που δεν υλοποιούνται ποτέ πλήρως. Τα ίδια ακούγαμε και πριν από χρόνια.
37) 12μηνη συνδεδεμένη ενίσχυση αγροτών
- Μια μικρή στήριξη που δεν αρκεί για να αλλάξει την κατάσταση στον αγροτικό τομέα. Χρειάζονται βαθύτερες μεταρρυθμίσεις.
38) Περιορισμός κεφαλαίου εταιριών στις 100.000 ευρώ
- Αντί να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις και την εθνική παραγωγή, ο Μητσοτάκης προωθεί τον αφελληνισμό της οικονομίας, δίνοντας τα «κλειδιά» στις πολυεθνικές και στους ξένους επενδυτές. Μικρότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν, και οι πολίτες θα βρεθούν άνεργοι.
39) Κατάργηση Τέλους Χαρτοσήμου
- Η κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου ευνοεί μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις τράπεζες, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν παγιδευμένες σε φορολογικά και γραφειοκρατικά βάρη. Οι Έλληνες επαγγελματίες δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.
40) Golden Visa για επενδύσεις σε startup
- Η «Golden Visa» δεν είναι παρά ένας ακόμα τρόπος για να γεμίσει η Ελλάδα με ξένους που δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα μας. Αντί να επενδύουμε στους νέους Έλληνες, η κυβέρνηση προωθεί τον μαζικό εποικισμό της χώρας.
41) Νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο
- Το Ταμείο των 300 εκατομμυρίων δεν θα καταλήξει ποτέ στους Έλληνες, αλλά σε ξένες επιχειρήσεις και μεγαλοεπενδυτές. Η κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα μας και την εθνική μας οικονομία κομμάτι-κομμάτι.
42) Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης
- Αυτά τα «σχέδια ανάπτυξης» είναι απλώς υποσχέσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Οι ορεινές και νησιωτικές περιοχές μένουν πάντα ξεχασμένες, και τα κονδύλια καταλήγουν στις τσέπες μεγαλοεργολάβων.
43) Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών
- Η μείωση της γραφειοκρατίας είναι καλή, αλλά και πάλι αφορά κυρίως τις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες μικροί επιχειρηματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα δυσλειτουργικό σύστημα.
44) Τέλος Κρουαζιέρας
- Αυτό το τέλος κρουαζιέρας θα πλήξει τον τουρισμό μας. Αντί να φέρει έσοδα, θα αποτρέψει τους τουρίστες από το να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, ενώ ευνοεί μόνο τα μεγάλα κέντρα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
45) Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση
- Ένα ακόμη χαράτσι για τους Έλληνες ξενοδόχους και καταλυματίες, δήθεν για την «κλιματική κρίση». Στην πραγματικότητα, τα έσοδα θα καταλήξουν στις τσέπες των «κολλητών» της κυβέρνησης και όχι στις τοπικές κοινωνίες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου