Μανούσος: Η ΝΔ οδηγεί σε απόγνωση τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες - Να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική!


Σφίγγει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. 

Αυτό που δεν λέει όμως, είναι ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ όσοι έχουν ή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ είναι φοροφυγάδες! Συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν!

Το γεγονός αυτό σχολίασε σε ανάρτηση του στο Facebook o Ανεξάρτητος Βουλευτής Γιώργος Μανούσος, συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

"Πέρυσι το Δεκέμβριο η κυβέρνηση ψήφισε το φορολογικό πολυνομοσχέδιο για να πατάξει υποτίθεται την φοροδιαφυγή εξαϋλώνοντας όμως επί της ουσίας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με τα τεκμαρτά εισοδήματα, τις προκαταβολές φόρων και την «de facto» ταμπελοποίηση τους ως εν δυνάμει φοροφυγάδες.

Όπως είχα τονίσει και τότε στην ομιλία μου στην Βουλή, ο μόνος τρόπος να μειώσεις την φοροδιαφυγή (πιθανόν και να την εξαλείψεις) είναι όταν σαν πολιτεία την καθιστάς ασύμφορη. Διαχρονικά, η νοοτροπία των Ελλήνων ήταν ο ωχαδερφισμός, η ατομικότητα και το «έλα μωρέ, ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».  Όχι αδίκως, αφού έβλεπε την διαφθορά σε όλο τον κρατικό μηχανισμό να καλπάζει και έτσι κοιτούσε και αυτός την βόλεψη του.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως αξιακό και ηθικό. Αν δεν αυτοκαθαρθεί το πολιτικό σύστημα και να επιστρέψει η ηθική δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει απολύτως τίποτα όσους νόμους και να ψηφίσουμε.  

Άλλωστε, στρατηγικός στόχος μελλοντικά είναι να υπάρχει αχρήματη κοινωνία με όλες τις συναλλαγές να ελέγχονται ψηφιακά. Πόσο κοντά είμαστε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πιθανόν στα επόμενα 3 με 5 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις προσωπικές μας ελευθερίες."

Δείτε τις αναρτήσεις του Γιώργου Μανούσου εδώ:
https://www.facebook.com/manousosgeo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου