Nέα αρχή με χαμόγελα και ευχές από τους ανεξάρτητους βουλευτές!

Με ευχές και χαμόγελα υποδέχθηκαν την νέα κοινοβουλευτική περίοδο οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές κ.κ Φλώρος, Δημητροκάλλης, Μανούσος και Βαλτογιάννης. Στην σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής όπου έγινε ο Αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄, για την έναρξη των εργασιών της Β' συνόδου και την εκλογή των κοσμητόρων και των γραμματέων. 

Το κλίμα ήταν ευχάριστο και ο προγραμματισμός για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις έκδηλος. 

Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στηρίζει ο Γιώργος Μανούσος


Γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Μανούσος παρευρέθηκε σήμερα σε περίπατο στο κέντρο του Ηρακλείου που διοργάνωσαν εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης στηρίζοντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Ο ίδιος σε δήλωση του γνωστοποίησε ότι θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα στηρίζει ποικιλοτρόπως τέτοιες δράσεις, είτε ηθικώς με την δια ζώσης παρουσία του, είτε οικονομικώς. 

"Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετείχα και στήριξα σήμερα τον αγώνα των γυναικών με καρκίνο του μαστού και τον σύλλογο Alma Zois στον περίπατο που μεταξύ άλλων συμμετείχαν εξαίρετοι συνάδελφοι από τα καταστήματα Σκλαβενίτης.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στην επέτειο για την απελευθέρωση της Ελασσόνας

Στο νομό Λαρίσης παρευρέθηκε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος όπου τίμησε την απελευθέρωση της Ελασσόνας και συνομίλησε με πλήθος πολιτών που το εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το μέλλον της πατρίδας. 

Ο ίδιος τους απάντησε να είναι αισιόδοξοι και ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή για όλους, με κύριο μέλημα την επίλυση των προβλημάτων όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

"Σήμερα, με σεβασμό και περηφάνια, τιμήσαμε την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της Ελασσόνας. 

Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας που πολέμησαν για την ελευθερία απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό, και αποτελεί οδηγό για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ακόμα και σήμερα την τουρκική προκλητικότητα.

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αποσύνδεση από την κοινωνία και καταστροφική κληρονομιά σκανδάλων


Το ΠΑΣΟΚ, με τα σκάνδαλα που σημάδεψαν την πορεία του, από το χρηματιστήριο μέχρι τα Ίμια, τα εξοπλιστικά και τα μνημόνια, κατάφερε να βυθίσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη κρίση. 

Τα χρέη του κόμματος και η πολιτική ανευθυνότητα έγιναν σύμβολα της αποτυχίας του. 

Απάντηση Δημητροκάλλη στην εβδομαδιαία επισκόπηση Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης, στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στον Έβρο και η παραβατικότητα ανηλίκων.

Ωστόσο, όπως συνηθίζει, περιορίστηκε σε αόριστες δηλώσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς να θίξει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Για τον Έβρο, είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να μιλά για ενίσχυση των συνόρων, ενώ στην πραγματικότητα η χώρα παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στα συνεχιζόμενα κύματα παράνομης μετανάστευσης. 

Δημητροκάλλης: Ερώτηση στην βουλή για κατάρρευση οροφής σε νηπιαγωγείο και ζητήματα ασφάλειας σχολικών εγκαταστάσεων


Στις 6 Οκτωβρίου 2024, σημειώθηκε κατάρρευση της οροφής στο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. 

Το γεγονός αυτό, όμως, αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη συντήρηση των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, τα οποία χρήζουν άμεσης διερεύνησης και αντιμετώπισης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Δημητροκάλλης: Σκάνδαλο διαπλοκής στην παραχώρηση της Αττικής Οδού


Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, στη Βουλή, αναφορικά με την παραχώρηση της Αττικής Οδού στην εταιρεία Τέρνα. 

Ο βουλευτής χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «σκάνδαλο» και «απόδειξη της σήψης του πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζοντας τη στενή διαπλοκή μεταξύ μεγαλοεργολάβων και πολιτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητροκάλλη, η συμφωνία επιτρέπει στην ΤΕΡΝΑ να αυξήσει τα διόδια έως και 30%, φέρνοντας το κόστος διέλευσης από 2,50 ευρώ στα 3,45 ευρώ τα επόμενα χρόνια

Ερώτηση Δημητροκάλλη στην βουλή για την εγκληματικότητα και τις συμπλοκές αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας από συμμορίες αλλοδαπών, οι οποίες επιδίδονται σε βίαιες συγκρούσεις και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Το πρόσφατο περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο, όπου συμμορίες συγκρούονται με ρόπαλα στους δρόμους, έχει προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να αμυνθούν μόνοι τους.

Έχω ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία: 

Δημητροκάλλης: Το Κτηματολόγιο δεν πρέπει να αφανίσει τις περιουσίες των Ελλήνων


Σφοδρή κριτική στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. 

Με αφορμή τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Δημητροκάλλης χαρακτήρισε τις βελτιώσεις ως "ένα βήμα μπροστά, αλλά και δύο πίσω", τονίζοντας πως οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος συνεχίζουν να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στην ομιλία του, επεσήμανε ότι, παρόλο που το νομοσχέδιο εισάγει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων και την επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν λύνει το βασικό πρόβλημα της ασφάλειας δικαίου. 

Βαλτογιάννης και Δημητροκάλλης στη 30η Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Ολόφρεσκα ψάρια, μουσική, χορός και άφθονο κέφι χαρακτήρισαν τη φετινή επιτυχημένη διοργάνωση της Γιορτής Ψαριού στο Αιτωλικό, που αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό ενταγμένο στο Δίκτυο των Γιορτών Ελληνικής Γης. 

Στο φιλόξενο Αιτωλικό συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να απολαύσει τα εκλεκτά αλιεύματα της λιμνοθάλασσας, με τη στήριξη του Δήμου Μεσολογγίου και του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΑΡΗ Αιτωλικού.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ξεχώρισε η παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών Διονύση Βαλτογιάννη και Γιάννη Δημητροκάλλη. 

Φλώρος: Συναντήσεις στη Λάρισα και Εορτασμός της Απελευθέρωσης της Ελασσόνας


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 112 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελασσόνας, ο κ. Κωνσταντίνος Φλώρος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με συναγωνιστές και πολίτες της περιοχής. 

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο κ. Φλώρος θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς υποστηρικτές και θα συζητήσει για τα προβλήματα της περιφέρειας και ευρύτερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Η συνάντηση αυτή έχει ανοιχτή πρόσκληση για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση

Δημητροκάλλης: Μόνο η Εθνική Παιδεία θα βάλει τέλος στη βία των ανηλίκων


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της Αριστεράς για την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία. 

Μεταφέροντας τις θέσεις του που έχει εκφράσει επανειλημμένα στη δημόσια σφαίρα, τόνισε ότι οι πολιτικές αυτές είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής προώθησης του διεθνισμού και της απομάκρυνσης από τις ελληνικές παραδόσεις. 

Γ. Μανούσος για τα Γενέθλια της ΝΔ: Τι ακριβώς γιορτάζετε σήμερα; (Βίντεο)

Mε ένα βίντεο "ευχήθηκε" ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Μανούσος για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Μεταξύ άλλων έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή από το «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια» του 2004 μέχρι το «προχωράμε τολμηρά μπροστά» του 2024. 

Μεταξύ άλλων ρώτησε τους φίλους της ΝΔ αλλά και τα στελέχη της, τι ακριβώς γιορτάζουν σήμερα όταν οι Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας με την ακρίβεια να τσακίζει τα νοικοκυριά, καθώς επίσης διερωτήθηκε μέχρι πότε οι νέοι μας θα φυγαδεύονται στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. 

Δημητροκάλλης για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και λαθρομετανάστευση: Η ΝΔ αφήνει απροστάτευτη την Ελλάδα


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επικρίνοντας σφοδρά την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της. 

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κρίση, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή επιδεινώνονται, οδηγώντας σε αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Δημητροκάλλης: Υποχωρητική η στάση Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία


Σφοδρή κριτική άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Ιωάννης Δημητροκάλλης, στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "υποχωρητικότητα και δουλικότητα" απέναντι σε ξένους παράγοντες, με έμφαση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Mανούσος σε Άδωνι: Απαντήστε μας για τις αυξήσεις στα φάρμακα!


Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Γ. Μανούσος στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Υπουργείο Υγείας με αφορμή τις εξοντωτικές τιμές στα φάρμακα που έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους ασθενείς. Σε λίγο καιρό θα θεωρούμε τις υπηρεσίες υγείας είδος πολυτελείας!

Ο κ. Μανούσος ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

Εχθές επισκέφθηκα το συνοικιακό μας φαρμακείο και σε συζήτηση που είχα με τους Φαρμακοποιούς δήλωσαν αγανακτισμένοι! Έχουν σοκαριστεί με τις αυξήσεις των φαρμάκων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 400%!

Δημητροκάλλης: Ανίκανη η ΝΔ να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές - Οι Έλληνες πληρώνουν την αδράνεια


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητρoκάλλης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, εστιάζοντας στις πρόσφατες καταστροφές από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και την Κορινθία.

Μπορούν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές να παράγουν έργο; Ιδού η αλήθεια!


Στην πολιτική είθισται όλοι να κρίνονται αυστηρά και όχι αδίκως, αφού έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι όσοι συμμετέχουν στα κοινά, δεν το κάνουν από αγάπη για την πατρίδα ή για να προσφέρουν από το γνωστικό τους αντικείμενο αλλά για να έχουν οι ίδιοι ανταποδοτικά οφέλη από την παρουσία τους σε αυτά. 

Τα παραδείγματα πλείστα, με ανθρώπους που εμφανίστηκαν σαν διάττοντες αστέρες της πολιτικής και εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί αδυνατώντας να αφήσουν ένα ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Για μας, πριν και πάνω από όλα προέχει η ηθική. 

Το πολιτικό σύστημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει απαξιωθεί, με την αποχή να αγγίζει το 60% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και αφού οι Έλληνες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι τα συστημικά κόμματα που είναι υπεύθυνα για την δυστυχία του αδυνατούν να βάλουν την χώρα σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.  

Μανούσος: Στην Ελλάδα ξορκίζουν την... κακιά "ακροδεξιά", στην Ευρώπη σαρώνει!


Την ώρα που στην Ελλάδα κάποιες wannabe Μπουμπουλίνες ξορκίζουν την κακιά «ακροδεξιά», αυτό-προσδιορίζοντας τον εαυτό τους σαν κεντροδεξιά σε κάθε δημόσια παρουσία τους, στην Ευρώπη καλπάζει. 

Μετά την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία ήρθε η Αυστρία να επιβεβαιώσει αυτό που μαρτυρούν πλέον όλοι: Στροφή στα Εθνικά κράτη τώρα! Προστασία των παραδοσιακών αξιών του Δυτικού πολιτισμού, δηλαδή της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας.

Με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Γεώργιος Μανούσος σχολίασε τα αποτελέσματα των Αυστριακών εκλογών, συγκεκριμένα ανέφερε: 

Φλώρος: Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 50 χρόνια; Να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτό!

Απάντηση του βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Φλώρου στα όσα ανέφερε ο Μητσοτάκης σε άρθρο του σε ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 50 χρόνια; Να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτό!
Νέα Δημοκρατία σημαίνει διάλυση της οικογένειας.
Σημαίνει προδοσία της Ελλάδας, είτε με την Κύπρο που "κείται μακράν", είτε με τη "σεβαστή" Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά τι περιμένουμε; Οι ίδιοι είχαν προτείνει πριν χρόνια να ονομαστούν τα σκόπια "Μακεδονία"! 

Απάντηση Δημητροκάλλη σε Μητσοτάκη για τα 50 Χρόνια ΝΔ: «Προδοσίες, μνημόνια, χρέη και σκάνδαλα»


Σε μια αιχμηρή δήλωση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την 50ή επέτειο του κόμματος. 

Ο βουλευτής κατηγόρησε την ιστορική παράταξη για «μια πορεία αποτυχίας και υποχωρήσεων» που ξεκινά από την κρίση του Κυπριακού το 1974 και το περιβόητο «Η Κύπρος κείται μακράν».

Μανούσος: Η ΝΔ οδηγεί σε απόγνωση τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες - Να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική!


Σφίγγει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. 

Αυτό που δεν λέει όμως, είναι ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ όσοι έχουν ή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ είναι φοροφυγάδες! Συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν!

Το γεγονός αυτό σχολίασε σε ανάρτηση του στο Facebook o Ανεξάρτητος Βουλευτής Γιώργος Μανούσος, συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

Δημητροκάλλης για ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Ήταν μια νέα υποχώρηση - Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με πυγμή

Σε έντονο ύφος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, προχώρησε σε αυστηρή κριτική απέναντι στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητροκάλλη, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε άλλη μια επίδειξη «υποχωρητικότητας και δουλικότητας», κυρίως σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις. 

Μανούσος για σχολική βία: Η κοινωνία σε απάθεια - Ώρα για επιστροφή στις Αξίες


Το απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού αποκαλύπτει την απάθεια και τη 'τσάμπα μαγκιά' της κοινωνίας - Ώρα για επιστροφή στις Αξίες

To απίστευτο και καταδικαστέο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρόνης περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας: Δηλαδή, τσάμπα μαγκιά, απάθεια και προβολή στα social media. Μια μικρογραφία της καθημερινότητας των Ελλήνων. 

Δημητροκάλλης: Η εθνομηδενιστική πολιτική της ΝΔ και της αριστεράς γεννά την βία στα σχολεία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στα κόμματα της Αριστεράς άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, αναφορικά με την αυξανόμενη βία μεταξύ ανηλίκων στα ελληνικά σχολεία. 

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για την εγκατάλειψη των βασικών αξιών του Ελληνισμού, τονίζοντας ότι η βία είναι άμεσο αποτέλεσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής που ακολουθείται. 

Δημητροκάλλης για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε εθνική ταπείνωση


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γ. Δημητροκάλλης, με σφοδρή κριτική τοποθετήθηκε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τη «διπλωματία της υποχωρητικότητας» αντί της δυναμικής υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, σε μια περίοδο έντονων τουρκικών προκλήσεων. 

Ενημέρωση από την Συντακτική Ομάδα


Σε αυτό το blog θα δημοσιεύονται άρθρα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση των ανεξάρτητων βουλευτών Φλώρου, Δημητροκάλλη, Μανούσου και Βαλτογιάννη, με την προσδοκία να ενταχθούν και άλλοι συνάδελφοι στο μέλλον, που στηρίζουν την εθνική ιδέα και πιστεύουν στο ιερό τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. 

Σφυροκόπημα από τον ανεξάρτητο Βουλευτή Φλώρο: Στάχτη στα μάτια από τον Μητσοτάκη, εξαφανίζει τους μικρούς παραγωγούς


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προϊόντα ΠΟΠ με σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων». 

Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που έκριναν αυστηρά, με τα δικά τους κριτήρια και στοιχεία, τις παθογένειες του νομοσχεδίου. 

Γιώργος Μανούσος - Βουλευτής Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών

 


Ο Γιώργος Μανούσος (Ηράκλειο Κρήτης, 7 Φεβρουαρίου 1985) είναι Έλληνας πολιτικός εργαζόμενος στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες από τον Ιούνιο του 2023.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Μεσογειακού Πανεπιστήμιου Κρήτης και εργάζεται από το 2007 στον κλάδο του

Δημητροκάλλης: Η παρακαταθήκη του καθηγητή Φώσκολου οδηγός για την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας

«Η παρακαταθήκη του Αντώνη Φώσκολου: Ορόσημο για την Ενεργειακή και Στρατιωτική Ισχύ της Ελλάδας»

Στη ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλης, εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνη Φώσκολου.

Σε έναν συγκινητικό λόγο, τόνισε την τεράστια συνεισφορά του καθηγητή στην έρευνα των υδρογονανθράκων και την στρατηγική σημασία των ενεργειακών αποθεμάτων της Ελλάδας, ιδίως στο φόντο των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Militaire.gr: Ερώτηση στη Βουλή για την παρουσία Έλληνα Υποστράτηγου στην τουρκική δεξίωση για την «Ημέρα της νίκης»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωάννης Δημητροκάλλης φέρνει στη Βουλή το θέμα της παρουσίας Έλληνα Υποστράτηγου στην τουρκική πρεσβεία και στη δεξίωση για την «Ημέρα της νίκης».

Ο βουλευτής επικαλείται ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που αναφέρει:

«Σε μια εποχή, όπου η πολιτική ευθιξία ακούγεται περισσότερο σαν ανέκδοτο, η πρόσφατη παρουσία Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στις εκδηλώσεις της Τούρκικης Πρεσβείας με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 30ης Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για τους Τούρκους, προκαλεί σοκ και οργή. 

Δημητροκάλλης: Ερώτηση στην βουλή για την ακρίβεια στα σχολικά είδη και το δυσβάσταχτο κόστος για την εκπαίδευση


Παρά το «καλάθι του μαθητή» που έταξε η ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει δυσβάσταχτο. 

Τα φροντιστήρια, τα ξενόγλωσσα μαθήματα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες προσθέτουν βάρη, ενώ τα ίδια τα σχολικά είδη έχουν ανατιμηθεί δραματικά. 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να περιορίσει τις τιμές, και η ανάγκη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών είναι επιτακτική, ώστε η εκπαίδευση να γίνει πραγματικά προσιτή. 

Δημητροκάλλης για τα 45 μέτρα της ΝΔ: Ωραιοποίηση και ψεύτικες υποσχέσεις από Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αναπτυξιακές υποσχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε ξένα κεφάλαια και εξαρτήσεις, αντί να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική βάση που καταρρέει», σχολίασε χαρακτηριστικά

Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γ. Δημητροκάλλης, τονίζοντας ότι τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε στην 88η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, δεν αποτελούν λύση, αλλά απόπειρα κάλυψης των προβλημάτων που ο ίδιος δημιούργησε.

Energypress.gr: Ερώτηση στη Βουλή για την επιστροφή των επιδοτήσεων στο ρεύμα - "Αγανακτισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος με την απόφαση"

Ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημητροκάλλης Ιωάννης, αναφορικά με την απόφαση για επιστροφή επιδοτήσεων στο ρεύμα από επιχειρήσεις, όπου ζητούνται διευκρινίσεις για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία, για την προστασία των καταναλωτών.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: