Μπορούν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές να παράγουν έργο; Ιδού η αλήθεια!


Στην πολιτική είθισται όλοι να κρίνονται αυστηρά και όχι αδίκως, αφού έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι όσοι συμμετέχουν στα κοινά, δεν το κάνουν από αγάπη για την πατρίδα ή για να προσφέρουν από το γνωστικό τους αντικείμενο αλλά για να έχουν οι ίδιοι ανταποδοτικά οφέλη από την παρουσία τους σε αυτά. 

Τα παραδείγματα πλείστα, με ανθρώπους που εμφανίστηκαν σαν διάττοντες αστέρες της πολιτικής και εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί αδυνατώντας να αφήσουν ένα ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Για μας, πριν και πάνω από όλα προέχει η ηθική. 

Το πολιτικό σύστημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει απαξιωθεί, με την αποχή να αγγίζει το 60% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και αφού οι Έλληνες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι τα συστημικά κόμματα που είναι υπεύθυνα για την δυστυχία του αδυνατούν να βάλουν την χώρα σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.  

Μανούσος: Στην Ελλάδα ξορκίζουν την... κακιά "ακροδεξιά", στην Ευρώπη σαρώνει!


Την ώρα που στην Ελλάδα κάποιες wannabe Μπουμπουλίνες ξορκίζουν την κακιά «ακροδεξιά», αυτό-προσδιορίζοντας τον εαυτό τους σαν κεντροδεξιά σε κάθε δημόσια παρουσία τους, στην Ευρώπη καλπάζει. 

Μετά την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία ήρθε η Αυστρία να επιβεβαιώσει αυτό που μαρτυρούν πλέον όλοι: Στροφή στα Εθνικά κράτη τώρα! Προστασία των παραδοσιακών αξιών του Δυτικού πολιτισμού, δηλαδή της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας.

Με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Γεώργιος Μανούσος σχολίασε τα αποτελέσματα των Αυστριακών εκλογών, συγκεκριμένα ανέφερε: 

Φλώρος: Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 50 χρόνια; Να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτό!

Απάντηση του βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Φλώρου στα όσα ανέφερε ο Μητσοτάκης σε άρθρο του σε ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 50 χρόνια; Να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτό!
Νέα Δημοκρατία σημαίνει διάλυση της οικογένειας.
Σημαίνει προδοσία της Ελλάδας, είτε με την Κύπρο που "κείται μακράν", είτε με τη "σεβαστή" Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά τι περιμένουμε; Οι ίδιοι είχαν προτείνει πριν χρόνια να ονομαστούν τα σκόπια "Μακεδονία"! 

Απάντηση Δημητροκάλλη σε Μητσοτάκη για τα 50 Χρόνια ΝΔ: «Προδοσίες, μνημόνια, χρέη και σκάνδαλα»


Σε μια αιχμηρή δήλωση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την 50ή επέτειο του κόμματος. 

Ο βουλευτής κατηγόρησε την ιστορική παράταξη για «μια πορεία αποτυχίας και υποχωρήσεων» που ξεκινά από την κρίση του Κυπριακού το 1974 και το περιβόητο «Η Κύπρος κείται μακράν».

Μανούσος: Η ΝΔ οδηγεί σε απόγνωση τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες - Να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική!


Σφίγγει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. 

Αυτό που δεν λέει όμως, είναι ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ όσοι έχουν ή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ είναι φοροφυγάδες! Συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν!

Το γεγονός αυτό σχολίασε σε ανάρτηση του στο Facebook o Ανεξάρτητος Βουλευτής Γιώργος Μανούσος, συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

Δημητροκάλλης για ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Ήταν μια νέα υποχώρηση - Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με πυγμή

Σε έντονο ύφος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, προχώρησε σε αυστηρή κριτική απέναντι στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητροκάλλη, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε άλλη μια επίδειξη «υποχωρητικότητας και δουλικότητας», κυρίως σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις. 

Μανούσος για σχολική βία: Η κοινωνία σε απάθεια - Ώρα για επιστροφή στις Αξίες


Το απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού αποκαλύπτει την απάθεια και τη 'τσάμπα μαγκιά' της κοινωνίας - Ώρα για επιστροφή στις Αξίες

To απίστευτο και καταδικαστέο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρόνης περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας: Δηλαδή, τσάμπα μαγκιά, απάθεια και προβολή στα social media. Μια μικρογραφία της καθημερινότητας των Ελλήνων. 

Δημητροκάλλης: Η εθνομηδενιστική πολιτική της ΝΔ και της αριστεράς γεννά την βία στα σχολεία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στα κόμματα της Αριστεράς άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, αναφορικά με την αυξανόμενη βία μεταξύ ανηλίκων στα ελληνικά σχολεία. 

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για την εγκατάλειψη των βασικών αξιών του Ελληνισμού, τονίζοντας ότι η βία είναι άμεσο αποτέλεσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής που ακολουθείται. 

Δημητροκάλλης για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε εθνική ταπείνωση


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γ. Δημητροκάλλης, με σφοδρή κριτική τοποθετήθηκε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τη «διπλωματία της υποχωρητικότητας» αντί της δυναμικής υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, σε μια περίοδο έντονων τουρκικών προκλήσεων. 

Ενημέρωση από την Συντακτική Ομάδα


Σε αυτό το blog θα δημοσιεύονται άρθρα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση των ανεξάρτητων βουλευτών Φλώρου, Δημητροκάλλη, Μανούσου και Βαλτογιάννη, με την προσδοκία να ενταχθούν και άλλοι συνάδελφοι στο μέλλον, που στηρίζουν την εθνική ιδέα και πιστεύουν στο ιερό τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. 

Σφυροκόπημα από τον ανεξάρτητο Βουλευτή Φλώρο: Στάχτη στα μάτια από τον Μητσοτάκη, εξαφανίζει τους μικρούς παραγωγούς


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προϊόντα ΠΟΠ με σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων». 

Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που έκριναν αυστηρά, με τα δικά τους κριτήρια και στοιχεία, τις παθογένειες του νομοσχεδίου. 

Γιώργος Μανούσος - Βουλευτής Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών

 


Ο Γιώργος Μανούσος (Ηράκλειο Κρήτης, 7 Φεβρουαρίου 1985) είναι Έλληνας πολιτικός εργαζόμενος στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες από τον Ιούνιο του 2023.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Μεσογειακού Πανεπιστήμιου Κρήτης και εργάζεται από το 2007 στον κλάδο του

Δημητροκάλλης: Η παρακαταθήκη του καθηγητή Φώσκολου οδηγός για την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας

«Η παρακαταθήκη του Αντώνη Φώσκολου: Ορόσημο για την Ενεργειακή και Στρατιωτική Ισχύ της Ελλάδας»

Στη ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλης, εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνη Φώσκολου.

Σε έναν συγκινητικό λόγο, τόνισε την τεράστια συνεισφορά του καθηγητή στην έρευνα των υδρογονανθράκων και την στρατηγική σημασία των ενεργειακών αποθεμάτων της Ελλάδας, ιδίως στο φόντο των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Militaire.gr: Ερώτηση στη Βουλή για την παρουσία Έλληνα Υποστράτηγου στην τουρκική δεξίωση για την «Ημέρα της νίκης»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωάννης Δημητροκάλλης φέρνει στη Βουλή το θέμα της παρουσίας Έλληνα Υποστράτηγου στην τουρκική πρεσβεία και στη δεξίωση για την «Ημέρα της νίκης».

Ο βουλευτής επικαλείται ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που αναφέρει:

«Σε μια εποχή, όπου η πολιτική ευθιξία ακούγεται περισσότερο σαν ανέκδοτο, η πρόσφατη παρουσία Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στις εκδηλώσεις της Τούρκικης Πρεσβείας με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 30ης Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για τους Τούρκους, προκαλεί σοκ και οργή. 

Δημητροκάλλης: Ερώτηση στην βουλή για την ακρίβεια στα σχολικά είδη και το δυσβάσταχτο κόστος για την εκπαίδευση


Παρά το «καλάθι του μαθητή» που έταξε η ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει δυσβάσταχτο. 

Τα φροντιστήρια, τα ξενόγλωσσα μαθήματα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες προσθέτουν βάρη, ενώ τα ίδια τα σχολικά είδη έχουν ανατιμηθεί δραματικά. 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να περιορίσει τις τιμές, και η ανάγκη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών είναι επιτακτική, ώστε η εκπαίδευση να γίνει πραγματικά προσιτή. 

Δημητροκάλλης για τα 45 μέτρα της ΝΔ: Ωραιοποίηση και ψεύτικες υποσχέσεις από Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αναπτυξιακές υποσχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε ξένα κεφάλαια και εξαρτήσεις, αντί να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική βάση που καταρρέει», σχολίασε χαρακτηριστικά

Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γ. Δημητροκάλλης, τονίζοντας ότι τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε στην 88η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, δεν αποτελούν λύση, αλλά απόπειρα κάλυψης των προβλημάτων που ο ίδιος δημιούργησε.