Mανούσος σε Άδωνι: Απαντήστε μας για τις αυξήσεις στα φάρμακα!


Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Γ. Μανούσος στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Υπουργείο Υγείας με αφορμή τις εξοντωτικές τιμές στα φάρμακα που έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους ασθενείς. Σε λίγο καιρό θα θεωρούμε τις υπηρεσίες υγείας είδος πολυτελείας!

Ο κ. Μανούσος ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

Εχθές επισκέφθηκα το συνοικιακό μας φαρμακείο και σε συζήτηση που είχα με τους Φαρμακοποιούς δήλωσαν αγανακτισμένοι! Έχουν σοκαριστεί με τις αυξήσεις των φαρμάκων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 400%!

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αν δεν ανέβαιναν οι τιμές, τα φάρμακα αυτά θα έπρεπε να αποσυρθούν ή ότι οι πολίτες επέλεγαν πιο ακριβά σκευάσματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση είναι αλλοπρόσαλλο! 

Οι κανόνες της αγοράς και του εμπορίου είναι συγκεκριμένες: Οι πωλήσεις ενός αγαθού, εξαρτώνται από την τιμή προσφοράς και από τις υπηρεσίες που παρέχει. Αν κάνει καλά την δουλειά του και είναι σε χαμηλή τιμή, θα έχει περισσότερες πωλήσεις. Αν ανεβάσει την τιμή και οι πελάτες -στην προκείμενη οι ασθενείς- μπορούν να κάνουν την δουλειά τους φθηνότερα τότε οι πωλήσεις του θα πέσουν. Απλή λογική χωρίς ιδιαίτερες γνώσης οικονομικών. Και για όσους μιλήσουν για αυξημένο κόστος παραγωγής αυτό να υπενθυμίσουμε ισχύει για όλους, και για αυτόν που πουλάει φθηνά και για αυτόν που πουλάει ακριβά. 

Εδώ μιλάμε για μέγα σκάνδαλο όμως! Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες ενδεικτικά, τις αυξήσεις σε πολύ γνωστά φάρμακα που όμως δεν είναι τα μόνα! Αυξήσεις παρατηρούνται στο σύνολο της αγοράς με αποτέλεσμα ασπιρίνη, παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, ακόμα και αποσυμφορητικά μύτης να είναι απλησίαστα. 

Πως θα αντιμετωπίσετε την ακρίβεια αγαπητέ κ. Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis, με αυξήσεις 2.5% στους συνταξιούχους που και αυτά τα παίρνετε πίσω λόγω εισφοράς αλληλεγγύης ή με την δήθεν αύξηση των 0.55 λεπτών στα βραδινά των σωμάτων ασφαλείας;

Με την υγεία των πολιτών κ.Γεωργιάδη δεν πρέπει να παίζουμε και μπορεί ο τουρίστας εξ Αμερικής να απόλαυσε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ στην μια και μοναδική φορά που το επισκέφθηκε, εμείς όμως που το ζούμε δεκαετίες ολόκληρές γνωρίζουμε την κατάσταση και τις παθογένειες του.

Σας κατέθεσα λοιπόν σήμερα ερώτηση γραπτώς και περιμένω απάντηση. Kαι επειδή γνωρίζω ότι σας αρέσουν και τα λατινικά «Verba volant, scripta manent»

Δείτε την ανάρτηση του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου